آشنایی با فیلدهای داینامیک و پیش فرض المنتور
در این جلسه میخواهیم درباره یکی از مهمترین مباحث افزونه المنتور یعنی فیلدهای داینامیک صحبت کنیم. فیلدهای داینامیک آنچنان اهمیت دارند که اگر کار با آنها را بلد نباشید انگار که هیچ کاری در وردپرس انجام ندادهاید. توصیه ما این است که پس از خواندن این مقاله حتما مواردی که یاد گرفتید را بارها تمرین کنید.
فیلدهای داینامیک چیست
فرض کنید در یک صفحه میخواهید عنوان پستی در سایت را نمایش دهید. کار عاقلانهای نیست که خودتان عنوان پست را تایپ کنید، زیرا اگر پس از مدتی پست را ویرایش نمایید عنوانی که در سایت تایپ کردهاید تغییری نخواهد کرد. یا به عنوان مثال میخواهیم تصویر شاخص یا تاریخ امروز را در یک صفحه از سایت نمایش دهیم برای نمایش چنین آیتمهایی باید از فیلدهای داینامیک استفاده کنید.
در واقع فیلدهای داینامیک، فیلدهایی هستند که به صورت خودکار براساس ویژگیهای هرپست تغییر میکنند. یا به عبارت دیگر زمانی که به فیلد داینامیک دستور میدهید، دادهای را از سایت شما برمیدارد و در صفحهای تعیین کردید نمایش میدهد.
استفاده از فیلدهای داینامیک
ابتدا وارد پیشخوان وردپرس شوید و از قسمت نوشتهها بر روی گزینه افزودن نوشته کلیک کنید. یک نوشته جدید ایجاد نمایید. سپس بر روی دکمه طراحی با المنتور کلیک کنید. حالا در صفحهای که برایمان باز میشود میخواهیم از فیلدهای داینامیک استفاده کنیم تا طرز کار آنها را یاد بگیریم. همانطور که گفتیم ما با استفاده از یک المان دستوری صادر میکنیم تا المان به صورت داینامیک مواردی که خواستیم را از درون سایت بردارد و در صفحه جدید به ما نمایش دهد.
به طور کلی ما سه مدل فیلد داینامیک داریم. یا فیلدهای ما عکس هستند یا متن و یا لینک محسوب میشوند. حالا اگر بخواهید از فیلد داینامیک عکس استفاده کنید کافی است که یک المان تصویر به ردیف خود اضافه نمایید. اگر ماوس خود را برو روی المان عکس در قسمت تنظیمت ببرید، گزینهای به نام برچسبهای پویا یا همان فیلدهای داینامیک نمایش داده میشود. اگر بر روی آن کلیک کنید از شما میخواهد که مشخص نمایید که چه چیزی را میخواهید داینامیک کنید.
حالا اگر بخواهید از فیلد داینامیک متن استفاده کنید به عنوان مثال میتوانید المان سربرگ را به ردیف اضافه نمایید. سپس مانند المان تصویر موس را بر روی قسمت تنظیمات متن گرفته تا گزینه برچسبهای پویا فعال شود. سپس بر روی آن کلیک کرده و از میان گزینهها عنوان خود را انتخاب کنید.
شاید برایتان سوال پیش آمده که گزینههای برچسب پویا سربرگ دقیقا شامل چه مواردی میشوند. اولین مورد در قسمت نوشته، فیلد دلخواه است که در جلسات بعدی مفصلتر درباره آن صحبت خواهیم کرد. با استفاده از گزینه تاریخ نوشته همانطور که پیداست میتوانید تاریخ نوشته را فراخوانی کنید. قابل ذکر است که هرکدام از این گزینهها تنظیمات خاص خودشان را نیز دارند. هرکدام را که انتخاب کنید اگر بر روی آیکون آچار کنار نام آنها کلیک نمایید تنظیمات این فیلد برایتان نمایش داده میشود.
به این نکته توجه داشته باشید که برای فارسی شدن تاریخ در سایت باید از افزونه شمسی ساز وردپرس استفاده کنید. البته ما توصیه میکنیم تا حد ممکن اصلا چنین افزونههایی را نصب نکنید؛ زیرا برای سایت شما تداخل زیادی ایجاد خواهند کرد.
همانطور که میدانید برای متنهای تک خطی ما معمولا از المان سربرگ و برای متون طولانیتر از المان ویرایشگر متن استفاده میکنیم.
با استفاده از گزینههای عنوان سایت میتوانید عنوان اصلی سایت را فراخوانی کنید. یا اینکه با انتخاب فیلد خلاصه نوشته، خلاصهای که از متن خود در نوشتهای که ایجاد کردید نمایش داده میشود. همچنین از فیلد ساعت میتوانید برای نمایش ساعت محلی استفاده نمایید. البته اگر ساعت سایت تنظیم نبود کافی است که به بخش تنظیمات عمومی وردپرس بروید و زمان محلی را بر روی منطقهای که در آن حضور دارید قرار دهید.
یکی از امکانات بسیار خوب افزونه المنتور این است که شما با استفاده از فیلد داینامیک نام کاربر، در قسمت برچسبهای پویای متن، میتوانید به راحتی نام کاربرانی که میخواهید را در سایت خود نمایش دهید.
همچنین شما میتوانید با استفاده از همین فیلدهای داینامیک، لینک دکمههای خود را انتخاب کنید. بدین صورت که دکمهای به ردیف خود اضافه کرده و سپس در قسمت لینک دکمه بر روی گزینه برچسبهای پویا کلیک میکنیم. حالا میتوانیم لینک هرقسمتی از سایت را که میخواهیم درون این دکمه قرار دهیم.
گاهی به عنوان مثال شماره موبایل خود را در سایت قرار میدهید و میخواهید تا کاربر بر روی آن کلیک کرد وارد شمارهگیر تلفن شود و تماس بگیرد. برای این کار اگر در قسمت پیوندها بر روی گزینه برچسبهای پویا کلیک کنید و سپس گزینه لینک تماس را انتخاب کنید به صورت خودکار پس از کلیک وارد شمارهگیر موبایل میشود. البته قابل ذکر است که از قسمت تنظیمات این فیلد باید گزینه “نوع” را بر روی “تلفن” قرار دهید.
سخن پایانی
متوجه شدید که فیلدهای داینامیک تا چه اندازه مهم و کاربردی هستند. به جرعت میتوان گفت که بدون استفاده از آنها شما هرگز به یک طراح سایت حرفهای تبدیل نخواهید شد. امیدواریم که مطالب این جلسه از آموزش المنتور برای شما مفید واقع شده باشد. میتوانید نظرات و پیشنهادات خود را در قسمت دیدگاههای سایت ثبت کنید تا همکاران ما در اولین زمان ممکن به شما پاسخ دهند.