آشنایی با رابط ظاهری و گرافیکی طراحی المنتور
در این قسمت میخواهیم با رابط گرافیکی که المنتور برای طراحی در اختیار ما قرار میدهد آشنا شویم. در واقع در این جلسه به صورت جدیتر با امکانات و قابلیتهای این افزونه آشنا خواهیم شد.
حالا برای شروع کار، از طریق پیشخوان وردپرس به قسمت برگهها بروید و یک برگه جدید بسازید. اگر المنتور را نصب کرده باشید، خواهید دید که در پایین هر برگه گزینهای به نام “ویرایش با المنتور” برای شما فعال شده است. با کلیک بر روی این گزینه مستقیما به صفحه ویرایش با المنتور منتقل خواهید شد.
بخش المانها در افزونه المنتور
در سمت راست صفحه، یعنی قسمت نوار ابزار، المانهای المنتور را مشاهده میکنید. بهتر است که بدانید، تقریبا سه نام برای این بخش گفته میشود؛ اولین نام، المانها هستند، المانها در واقع همان گزینهها و امکاناتی است که ما از آنها برای طراحی سایت استفاده میکنیم. البته دو نام ویجت و ابزارک نیز برای آنها استفاده میشود. پس همانطور که متوجه شدید سه اسم برای المانهای المنتور وجود دارد.
مشاهده میکنید که در قسمت نوار ابزار المانهای مختلفی از جمله المانهای پایه، پرو، کلی، سایت و… وجود دارد. هرکدام از آنها کارایی و کاربرد خاصی در سایت دارند. در واقع هدف ما این است که شما با رابط گرافیکی سمت راست و سمت چپ صفحه طراحی المنتور کاملا آشنا شوید.
اگر توجه کنید، خواهید دید که در بالای منوی المانها، گزینهای برای تنظیمات کلی سایت وجود دارد. همانطور که قبلا گفتیم المنتور یک افزونه سایت ساز است. یعنی اینکه شما به وسیله آن میتوانید هر قسمت از سایتتان را که میخواهید طراحی کنید. حالا با باز کردن منوی همبرگری بالای صفحه که مربوط به تنظیمات کلی سایت است، میتوانید تغیراتی که میخواهید را در سایت خود اعمال کنید. قابل ذکر است، هر تغییری که در این قسمت صورت گیرد، بر روی کل صفحات سایتتان اعمال خواهد شد.
در جلسات قبلی گفتیم که برای استفاده از تنظیمات ردیف و ستون باید بر روی آیکون بالای آنها کلیک کنید تا تنظیمات این قسمت در سمت راست صفحه برای شما باز شود. حالا برای اضافه کردن المان دلخواهتان کافی است که بر روی گزینه بعلاوه هر ردیف کلیک کنید.
بخش عمومی در افزونه المنتور
اگر برایتان سوال پیش آمده که بخش عمومی چیست؟ باید بگوییم، اگر بخواهید تغییراتی که بر روی المانتان ایجا کردید به صورت پیش فرض ذخیره شود و در تمام سایت به همان صورت نمایش پیدا کند، باید پس از اعمال تغییرات بر روی المان کلیک راست کنید و گزینه “ذخیره به عنوان عمومی” را انتخاب کنید.
حالا اگر به بخش عمومی نگاه کنید، مشاهده خواهید کرد المانی که میخواستید در آنجا ذخیره شده است. حالا دیگر هر زمانی که بخواهید میتوانید از این المان در هر قسمت از سایت خود استفاده کنید.
قسمت جستجوی ابزارک هم به این منظور قرار داده شده که اگر المانی را پیدا نکردید آن را در این قسمت جستجو نمایید.
اکنون اگر به پایین نوار ابزار نگاه کنید، تنظیمات برگه را خواهید دید. با استفاده از این بخش میتوانید برای برگه خود تصویر شاخص بگذارید، عنوان صفحه را تغییر دهید، وضعیت انتشار را تعیین کنید و طرح بندی صفحه را تغییر دهید
ناوبری در افزونه المنتور
قسمت بعدی، ناوبر است. ناوبر در واقع لیست کل ردیفها و ستونهایی که ساختید را به شما نمایش میدهد. چرا که گاهی نمیتوانید به وسیله ماوس به راحتی ردیف و ستونی که میخواهید را انتخاب نمایید. از طریق این ابزارک میتوانید ردیف و یا ستون دلخواه خود را به راحتی انتخاب کنید و تغییرات دلخواهتان را بر روی آنها اعمال نمایید.
بخش تاریخچه در افزونه المنتور
مورد بعدی بخش تاریخچه است. این قسمت هر تغییراتی که بر روی صفحه صورت گرفته را به ما نشان میدهد. شما به راحتی با استفاده از این بخش میتوانید صفحه خود را به حالت قبل برگردانید. البته باید توجه کنید که اگر صفحه خود را به حالت قبل برگرداندید دیگر نمیتوانید آن را به حالتی که قبلا بوده تغییر دهید.
تنظیمات بخش ریسپانسیو در المنتور
قسمت بعدی در آموزش المنتور مربوط به حالت واکنشگرا یا ریسپانسیو بودن سایت است. شما با کلیک بر روی این گزینه میتوانید سایت خود را برای موبایلت تبلت و… تنظیم کنید.
بخش آخر هم مربوط به پیش نمایش سایت است. با کلیک بر روی این گزینه پیش نمایش سایت به شما نشان داده میشود. در واقع شما هر تغییری که در طراحی سایت خود اعمال میکنید به صورت اتوماتیک و بدون نیاز به رفرش کردن لینک در پیش نمایش هم اعمال خواهد شد.
همچنین با استفاده از دکمه به روزرسانی میتوانید صفحهای که ساختید را ذخیره کنید. گزینه دیگری هم در کنار دکمه به روزرسانی صفحه وجود دارد که به شما این امکان را میدهد تا صفحهای که طراحی کردید را به صورت پیشنویس یا قالب ذخیره کنید.
سخن پایانی
همانطور که مشاهده کردید ما در قسمت سمت راست صفحه طراحی المنتور بخشی به اسم نوار ابزار داریم. درواقع تنظیمات تمامی قسمتهایی که طراحی کردیم در این بخش نمایش داده میشود. این بود کلیات صفحه طراحی یا رابط گرافیکی افزونه المنتور. در جلسات آینده بیشتر با این افزونه آشنا خواهیم شد.
امیدواریم که مطالب این قسمت برای شما مفید واقع شده باشد. میتوانید نظرات و سوالات خود را در قسمت دیدگاههای سایت ثبت کنید تا همکاران ما در سریعترین زمان ممکن به شما پاسخ دهند.
2 پاسخ
[در طرح بندی صفحه، تمام عرض المنتور بهتر است یا تمام عرض کانواس؟ تفاوتشون چیه و چرا استاد کانواس رو انتخاب میکنن؟
سلام و درود خدمت شما دوست عزیز
احتراما، حالت Canvas باعث مخفی شدن هدر و فوتر در آن برگه/قالب می شود و حالت تمام عرض المنتور هم حالت تمام عرضی است که دارای هدر و فوتر است.
باتشکر از حضور شما