کاربرد المانها در افزونه المنتور
در این قسمت از آموزشها میخواهیم نکاتی را در رابطه با ویجتها یا همان المانها ذکر کنیم. در واقع میخواهیم با یکدیگر بررسی کنیم و ببینیم که المانها دقیقا چه هستند و چه کاربردی دارند. هدف ما این است که شما را به آرامی با المانها آشنا کنیم و به شما آموزش دهیم که برای طراحی سایت دقیقا به چه ابزارهایی نیاز دارید. همچنین ما به شما این اطمینان را میدهیم که با دیدن این آموزشها در نهایت، کار با افزونه المنتور را به صورت کاملا حرفهای میآموزید.
همانطور که از جلسات قبل آموختید، تمامی المانها و تنظیمات در سمت راست صفحه طراحی با المنتور قرار میگیرند. همچنین قابل ذکر است که انقدر تعداد المانها و کاربرد آنها گسترده است که هیچ شخصی نمیتواند تک تک آنها را برای شما بررسی کند. در واقع آموزش دیدن برای طراحی سایت فقط یک قسمت از این کار به حساب میآید و باقی مسیر صرفا به پشتکار، تلاش و تمرین خود شما بستگی دارد. هرگز بدون تمرین و کار کردن با تک تک اجزاء این افزونه استفاده از آنها را یاد نخواهید گرفت.
در واقع ویژگی که شما را به یک فرد حرفهای تبدیل میکند و باعث میشود که درآمد فوقالعاده داشته باشید یادگیری کار با افزونه المنتور و وردپرس نیست. بلکه توجه به جزئیات و نظم و دقت در کار است.
کاربرد المانها
اولین گروه، المانهای پایه هستند. از نام تمامی این المانها کاربرد آنها نیز مشخص است. به عنوان مثال المان “بخش داخلی” برای اضافه کردن ردیف و ستون داخلی در ردیفهای اصلی سایت به کار برده میشود. المان “سربرگ” نیز جهت ایجاد یک عنوان برای صفحه است. همانطور که در جلسات قبل گفتیم در بخش محتوا میتوانید محتوای اصلی را وارد کنید و از قسمت استایل و پیشرفته میتوانید تنظیمات جزئیتری مانند رنگ، فونت، اندازه و… را اعمال نمایید. همچنین گفتیم که میتوانید انواع فونتها را با خریداری افزونه المنتور پرو برای سایت خود فعال کنید.
قابل ذکر است که باید برای سربرگ خود یک تگ H مشخص نمایید. البته توجه داشته باشید که ما از نظر سئو در یک صفحه نمیتوانیم بیشتر از یک تگ H1 داشته باشیم.
المان تصویر
المان بعدی، المان تصویر است. همانطور که از نامش مشخص است برای بارگذاری یک تصویر در سایت کاربرد دارد. همانطور که مشاهده میکنید این المان هم مانند باقی المانها تنظیمات خاص خودش را دارد. به عنوان مثال میتوانید عرض، ارتفاع، شفافیت و انحنای لبههای تصویر را به دلخواه خود تغییر دهید.
المان ویرایشگر متن درواقع همان بلوک متنی است. از این المان میتوانید زمانی استفاده کنید که میخواهید متنهای خود را به صورت پاراگراف در سایت قرار دهید. قابل ذکر است که در جلسات آینده به شما یاد خواهیم داد که چگونه یک فونت کلی برای سایتتان در نظر بگیرید. با انجام این کار دیگر لازم نیست برای هرمتنی که در سایت قرار میدهید یک فونت جداکانه تعیین کنید.
المان ویدئو
از المان ویدئو هم همانطور که از اسمش پیداست برای آپلود کردن ویدئو در سایت استفاده میشود. همچنین توجه کنید که باید از قسمت تنظیمات، منبع ویدئو را بر روی هاست خود قرار دهید و لینک ویدئو را در قسمت “لینک خارجی” وارد کنید. همانطور که میدانید هرگز نباید ویدئوهایتان بر روی هاست اصلی سایتتان قرار داده شود. در واقع این زشتترین و غیرحرفهایترین کاری است که میتوانید انجام دهید.
بر روی هاست اصلی سایت به جز عکس نباید چیز دیگری آپلود کنید. ویدئو یک فایل بسیار حجیم محسوب میشود و شما مختص آپلود آن باید یک هاست دانلود اختصاصی بخرید و ویدئو خود را بر روی آن قرار دهید. برای اینکه یادبگیرید چگونه از هاست دانلود استفاده کنید، میتوانید ویدئوهای رایگان آموزش استفاده از هاست دانلود سایت ما را تماشا نمایید.
همانطور که میبینید المان ویدئو هم مانند باقی المانها تنظیمات اختصاصی خودش را دارد. به عنوان مثال قابل ذکر است که گزینه “پخش خودکار” گاهی اوقات به دلایل امنیتی صرفا در بعضی از مرورگرها قابل اجرا است. البته باید توجه داشته باشید که این آموزشها صرفا برای آشنایی شما با المانها و کاربرد آنها است. در جلسات بعدی قاعدتا زمانی که کار با این المانها را به خوبی یاد گرفتید با یکدیگر سایتهای بسیار زیبا و حرفهای را طراحی خواهیم کرد.
المان دکمه
المان بعدی، دکمه است. همانطور که پیداست از این المان برای ایجاد دکمه استفاده میشود. همچنین میتوانید تعیین کنید که متن دکمه دقیقا چه چیزی باشد یا اینکه دکمه در کجای صفحه و با چه عرضی واقع شود. حتی این امکان برای شما قرار داده شده که فونت و یا رنگ دکمه را هم تغییر دهید.
فاصله گذار و جدا کننده
دو المان دیگر، المانهای فاصله گذار و جداکننده هستند. در واقع زمانی که شما میخواهید بین دو المان خود فاصله بیندازید از المان فاصله گذار استفاده میکنید. البته قابل ذکر است که از این المان بسیار کم استفاده میشود. زیرا در قسمت تنظیمات پیشرفته هرالمان گزینهای به نام “حاشیه خارجی” و “فاصله داخلی” وجود دارد که با استفاده از آنها میتوانید المانها را از یکدیگر جدا کنید و در میان آنها فاصله بیندازید. المان جداکننده هم یک فاصله و یک خط در میان دو المنتان ایجاد میکند. شکل خط را هم میتوانید به دلخواه خودتان انتخاب کنید.
برای استفاده از المان نقشه گوگل در حال حاضر باید مبلغی را پرداخت کنید. البته در آینده به شما یاد خواهیم داد که چگونه از یک نقشه رایگان و جذابتر استفاده نمایید.
المان آیکون هم در مواقعی استفاده میشود که شما در قسمتی از سایت خود نیاز به یک آیکون تکی دارید.
بررسی المانهای پایه تمام شد. بهتر است بدانید که اکثر طراحیهای ما به وسیله المانهای پایه صورت میگیرد.
المانهای پرو
حالا به قسمت المانهای پرو میرویم. همانطور که میدانید این بخش مخصوص افزونه المنتور پرو است و المنتور رایگان این امکانات را ندارد. گفتیم که هرگز نمیتوان تک تک المانها را توضیح داد. پس بهتر است با استفاده از خلاقیت خود از نام المانها، کاربرد آنها را تشخصی دهید. همچنین با امتحان و به اجرا درآوردن آنها میتوانید بفهمید که هرالمان دقیقا برای چه موردی طراحی شده است.
نوشتهها و نمونه کار و گالزی
المان نوشتهها و نمونه کار در واقع نمونه کارهای شما را به صورت یک لیست درمیآورد. البته بعدا مفصلتر درباره آنها صحبت خواهیم کرد. از المان گالری میتوانید برای ایجاد یک گالری تصاویر در سایت استفاده کنید.
المان فرم
از المان فرم هم میتوانید برای ایجاد یک فرم در سایت استفاده نمایید. البته قابل ذکر است، فرمی که به وسیله ای المان ایجاد میشود، حرفهای و زیبا نیست. پس به همین علت ترجیح میدهیم که از افزونه فرم ساز گرویتی فرم استفاده کنیم. استفاده از این افزونه را در یک جلسه به صورت کامل و جامع به شما آموزش خواهیم داد.
المان ورود و اسلاید و عنوان متحرک
المان ورود برای وارد کردن یوزرنیم و پسورد کاربر استفاده میشود. همچنین میتوانید از این المان در قسمتهای مختلف سایت خود استفاده کنید. المان اسلاید برای ساخت اسلایدهای جذاب در سایت طراحی شده. همچنین شما قابلیت این را دارد که مدل و تصاویر اسلایدها را به صورت دلخواهتان تغییر داده شود. عنوان متحرک یک المان بسیار جالب است. شما با استفاده از این المان میتوانید یک حالت انیمیشنی برای متنها در سایت ایجاد کنید.
المان هات اسپات و لیست قیمت
المان Hotspot درواقع برای اشاره به نقاط جذاب عکس است. همچنین شما میتوانید انیمیشن و یا جایگاه این نقطه را بر روی عکس تغییر دهید. البته قابل ذکر است که میتوان بر روی عکس چند نقطه Hotspot وجود داشته باشد. از المان لیست قیمت، همانطور که از نامش پیداست برای ایجاد یک لیست قیمت استفاده میشود. المان جدول قیمت هم به همین منظور ایجاد شده با این تفاوت که به جای لیست، یک جدول از قیمت محصولاتتان ایجاد خواهد کرد.
باکس چرخشی و بازدیدها
باکس چرخشی هم برای انیمیشنیتر کردن سایتتان بسیار گزینه جذابی میتواند باشد. پیشنهاد میکنیم که حتما یک بار از آن استفاده کنید. با استفاده از المان بازدیدها میتوانید نظرات کاربران خود را در سایت نمایش دهید. المان شمارش معکوس هم که از نامش مشخص است برای شمارش معکوس سررسیدهایتان کاربرد دارد.
المان نقل قول و ویدئو پلی لیست
از المان نقل قول هم میتوانید برای ذکر صحبتهای دیگران در سایتتان استفاده نمایید. همانطور که مشاهده میکنید شکل ویژهای هم نسبت به بلوک متنی دارد. المان بعدی، ویدئو پلیلیست است که به وسیله آن میتوانید به عنوان مثال چند ویدئوهای یک دوره را به صورت یک پلیلیست در سایت خود قرار دهید. این المان هم به ظاهر سایت شما یک حالت انیمیشنی خاص میدهد و استفاده از آن میتواند بسیار جالب باشد.
المان نمایش کد
از المان نمایش کد میتوانید برای نشان دادن کدها به کاربران خود استفاده کنید. به عنوان مثال سایتهایی که آموزش برنامه نویسی دارند، از این المان استفاده میکنند.
المانهای کلی و المانهای سایت
دسته بعدی المانها، المانهای کلی و سایت هستند که بسیار جذاب و کاربردی به حساب میآیند. از نام تک تک المانهای این دو دسته کاملا مشخص است که چه کاربردی دارند. بهتر است برای اینکه کارایی آنها را بهتر درک کنید تک تک المانها را به صورت آزمایشی استفاده نمایید.
سخن پایانی
در این جلسه سعی کردیم به صورت کلی المانهای افزونه المنتور و کارایی آنها را برای شما بررسی کنیم. همانطور که متوجه شدید این ابزارکها در طراحی سایت تا حد زیادی به شما کمک میکنند. به عبارت دیگر میتوان گفت که مبنا و اصل طراحی سایت با افزونه المنتور همین المانها هستند.
امیدواریم که مطالب این جلسه از آموزش المنتور برای شما مفید و کاربردی واقع شده باشد. میتوانید سوالات و پیشنهادات خود را در قسمت دیدگاههای سایت ثبت کنید تا همکاران ما در اولین زمان ممکن به شما پاسخ دهند.